Lødderup Friskole

I takt med at rigtigt mange små folkeskoler bliver lukket, dukker der nye friskoler op. På samme måde startede Lødderup Friskole i 2000 i folkeskolens gamle bygninger. Skolen har løbende udbygget den tidligere folkeskole og i foråret 2016 opførte MTS en såkaldt udebygning til børnehavebørnene.

Et hus der går i ét med græsarealerne udenfor friskolen. Det var opgaven for MTS, da Lødderup Friskoles udebørnehave skulle have et nyt hus. Bygningen skulle ligge på børnenes græsplæne, men måtte ikke gøre legearealet mindre. Løsningen var en 10-kantet bygning med græsbelagte sider, der skråner, således at børnene kan klatre op på husets tag og se ned til deres kammerater, der nyder madpakker inden for. Husets front udgøres af en fem meter bred foldevæg, der inviterer naturen indenfor. Rundt om huset er der stier, hvor børnene kan løbe eller fræse rundt i deres gokarts.

Ingen rette vinkler

Der er ikke mange rette vinkler, når børn leger, og det er der heller ikke i det 10-kantede hus. Her bliver fantasien inviteret indenfor. Men som håndværker er det en udfordring.

– Der er nærmest ikke et eneste lige snit i bygningen, hvilket kræver mange flere beregninger, når huset skal bygges. Det har virkelig været en spændende udfordring at opføre et hus, der på denne måde er organisk, siger medejer af MTS Max Mikkelsen.


Max fortæller, hvordan materialevalget til bygningen i høj grad er dikteret af det udtryk arkitekten ønskede, og den hårde brug et sådan hus bliver udsat for. Det er vigtigt, at børnene oplever udebygningen som en naturlig del af det at gå i en udebørnehave. Derfor er huset konstrueret således, at det ikke bliver opvarmet til mere end 15 grader. Ud over dette overholder huset BR2010-krav. Der er dog naturlig ventilation.

Væggene er konstrueret i vandfast finer og loftet beklædt med Troldtekt, der er er tilskåret så den understreger husets unikke form. For at fuldende natur-indtrykket, står der et træ midt i huset.

max

Max Bransholm Mikkelsen
Medejer.

quote-1

Det har virkelig
været en spændende
udfordring at opføre et hus,
der er organisk

Passer til stilen på friskolen

Skoleleder Frank Sørensen fortæller at udebygningen skulle passe ind i den øvrige byggestil på skolens område og samtidigt inspirere til udendørs aktiviteter.

– Huset er blevet et rigtigt hit på skolen. Ikke kun for børnehavebørnene, men også de større børn elsker det fantasifulde hus, forklarer Frank Sørensen.

Frank fortæller, at samarbejdet med MTS er gået yderst tilfredsstillende. Specielt sætter han pris på den pålidelighed han oplevede, hvor alle aftaler blev overholdt til punkt og prikke.

 

Erfaring med børn og institutioner

Når du bestiller MTS til dit byggeri, får du samtidig en stærk samarbejdspartner, der har årelang erfaring med byggeri til skoler, børnehaver og offentlige institutioner. Kontakt os og lad os hjælpe med dit næste projekt.

MTS står altid klar til en uforpligtende snak med dig om dit projekt. Uanset om det er stort eller lille.

Ring til os på 97 72 35 66
hver dag fra 7 til 16.

 

 

Kontakt os